KINGSWOOD, NSW

The Ground Ink team have been extensively involved in the design and delivery of this new student plaza at the Kingswood Campus of Western Sydney University. The design of the space focused on outdoor recreation opportunities and the resolution of hardscape materiality. The student plaza forms a new heart for the campus and a meeting place for staff, visitors and students. The design process involved extensive collaboration with the consultant team and the University to understand the intended use of the space and necessary requirements. It was important to balance the creation of a new student plaza whilst maintaining and reinforcing the plant and materials palette of the campus. A water feature has been carefully integrated into the design to form a feature element with seating opportunities and a calming background ambience to the plaza.